Duurzaam verwarmen en koelen van uw woning
Wanneer we het hebben over de energievoorzieningen van een woning, dan zijn daar telkens twee vereisten aan verbonden: het moet zuinig gebeuren en goed zijn voor het milieu. Gelukkig gaan beide zaken hand in hand als u kiest voor een airco warmtepomp. Airco warmtepompen zijn immers erg energiezuinig, efficiënt en door hun minimale CO2 uitstoot zijn ze ook goed voor het milieu. Hierdoor scoren ze niet alleen goed op vlak van duurzaamheid, maar zijn ze ook nog eens goed voor uw portemonnee. ALR in Beringen is een specialist op het vlak van airco waterpompen en komt deze professioneel plaatsen, zodat u geniet van een aangenaam en leefbaar wooncomfort.

Een airco waterpomp op maat van uw comfort
Iedere woning, elk bedrijf en elk gezin hebben andere noden wat betreft verwarming en afkoeling. Wordt het de primaire bron van verwarmen? Hoeveel ruimtes moeten worden verwarmd/afgekoeld? En niet onbelangrijk: wat is het budget dat u voor ogen heeft? Zo beschikken we over verschillende types airco waterpompen. Het zijn stuk voor stuk alles-in-een systemen waarbij het volledig woonklimaat van uw woning of bedrijf wordt geregeld. Tevens kunt u afhankelijk van uw voorkeuren kiezen voor een buitenunit of een binnenunit, met of zonder afstandsbediening. Ons team van medewerkers geeft u hierin graag advies en komt vervolgens de airco waterpomp bij u thuis of op uw werkvloer installeren.
Installateur airco warmtepompen ALR nv
ALR nv airco en warmtepompsystemen: duurzaam verwarmen en koelen op maat van UW comfort
Installateur ALR nv in Beringen (Limburg) biedt u de beste airco warmtepomp systemen aan: Hitachi, Toshiba, General, Mitsubishi, Panasonic, ...
U bespaart fors op uw energiefactuur en u helpt het milieu dankzij de minimale CO2-uitstoot. Bovendien geniet u met slechts één systeem zomer en winter, van een aangename en gezonde omgevingstemperatuur. En dat zowel thuis als op de werkvloer.


Airco Warmtepomp: de type systemen
Met onze airco warmtepompsystemen kunt u voor een lucht/lucht of lucht/water systeem opteren. Als primaire energiebron wordt in dit geval lucht gebruikt welke onbeperkt en steeds beschikbaar is, een systeem dat gepaard gaat met veel lagere investeringskosten en gelijkwaardige rendementen dan de duurdere genoemde systemen.
De naam warmtepomp wordt meestal in eerste instantie geassocieerd met verwarming, echter met onze warmtepompen kunt u een volledige climatisering verwezenlijken. Dat wil zeggen: het koelen, verwarmen, circuleren, ontvochtigen, filteren en zelfs reinigen van de lucht in een ruimte. Warmtepompsystemen doen dus veel meer dan alleen verwarmen en zijn eigenlijk alles-in-1-systemen voor het beheersen van het binnenklimaat in gebouwen.
Een warmtepompsysteem regelt het gehele jaar door probleemloos het klimaat in uw woning of bedrijf.
SOORTEN AIRCO WARMTEPOMPEN

Lucht-luchtwarmtepomp
Onttrekt energie aan de buitenlucht en blaast verwarmde lucht de woning in. Dit type kan tevens omgekeerd gebruikt worden als airconditioning.
-
Systeem: lucht-luchtwarmtepomp
-
Afgifte: warme of koele lucht via een of meer AircoHeaters
-
Toepassing: zeer geschikt voor ruimtes die niet constant moeten verwarmd worden (vb. slaapkamers), als airconditioning of als binnenklimaatsysteem bij renovatie
-
Rendement: zuinig met elektriciteit (A+ energielabel voor verwarming)

Lucht-waterwarmtepomp
Onttrekt warmte aan de buitenlucht en brengt deze naar een warmwatercircuit voor vloerverwarming, convectoren en/of sanitair warm water.
-
Systeem: lucht-waterwarmtepomp
-
Afgifte: warm water
-
Toepassing: voor zwembaden, zowel nieuwbouw als renovatie
-
Rendement: 40% à 70% energiezuiniger dan verwarming met gas of mazout
HOE WERKT ZO’N AIRCO – WARMTEPOMPSYSTEEM?
Binnenunit
Binnenunits zijn er in vele verschijningsvormen. Het bekendst is het wandmodel dat in de ruimte hoog aan de wand wordt gemonteerd. Echter zijn er ook modellen die op de vloer staan, aan het plafond hangen of die geheel of gedeeltelijk ingebouwd worden en daardoor minder zichtbaar zijn. Afhankelijk van de wensen van de klant en de mogelijkheden in de ruimte kan uit een diversiteit aan modellen gekozen worden.
Elk model werkt op dezelfde manier. Het zuigt de lucht aan in de ruimte, draagt warmte of kou uit deze lucht over aan een warmtewisselaar en transporteert deze warmte of kou via een leiding naar het buitendeel. Indien de airconditioning is ingesteld om te koelen zal het gekoelde lucht ‘terugkrijgen’ dat via de uitblaasopening weer de ruimte in geblazen wordt. Indien de airconditioning moet verwarmen zal deze uiteraard de verwarmde lucht uitblazen.
Daarnaast beschikt vrijwel iedere airconditioning over een filtersysteem dat ervoor zorgt dat de gekoelde of verwarmde lucht die uitgeblazen wordt ontdaan is van stof, vervuilende deeltjes en nare luchtjes. De deeltjes worden opgevangen en verzameld in een inwendig filter welke in de meeste gevallen eenvoudig door de klant zelf te reinigen is. Als de airconditioner koelt wordt de lucht ook nog ontvochtigd. Het opgevangen vocht wordt afgevoerd via een apart leidingsysteem dat meestal aangesloten wordt op de regenwaterafvoer.


Buitenunit
De installatie van de buitenunit van elke airco warmtepomp wordt vanzelfsprekend in de buitenruimte opgesteld. Het formaat van het buitendeel is afhankelijk van het benodigde vermogen, wat weer afhankelijk is van de afmeting(en) van de te koelen en/of verwarmen ruimte(n). Hoe groter het gewenste vermogen van het gehele systeem, hoe groter het buitendeel.
Dit deel van de installatie, ook wel de condensingunit genoemd, kan op het dak of tegen de muur worden geplaatst, maar ook op de begane grond, bijvoorbeeld in de tuin of op het balkon. Via leidingen wordt het buitendeel gekoppeld aan het binnendeel. Deze leidingen zorgen voor het transport van het koudemiddel dat de warmte of koude verplaatst. Dit koelproces is omkeerbaar wat ervoor zorgt dat de airconditioner ook kan verwarmen. Daarom wordt een airconditioner ook een warmtepomp genoemd.
Indien de airconditioner verwarmt onttrekt het buitendeel warmte aan de buitenlucht. Zelfs als het buiten vriest kan het buitendeel hieraan nog warmte onttrekken! De verzamelde warmte wordt door de condensor teruggestuurd naar het binnendeel. In het buitendeel bevindt zich ook de compressor, de motor van de airconditioner die ervoor zorgt dat het koudemiddel door de installatie stroomt. Daarnaast beschikt het buitendeel over de benodigde elektronica.
Afstandsbediening
Om de airconditioner te bedienen is een bediening nodig. Ook deze zijn in diverse uitvoeringen en verschijningsvormen verkrijgbaar. Bedieningen zijn onder te verdelen in de categorieën bedraad (kastje aan de muur, vergelijkbaar met een vaste thermostaat), infrarood (draadloos) of centraal (netwerkregelingen voor bijvoorbeeld grote gebouwen met een beheersysteem).
Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mogelijkheden om de airconditioner via het internet te bedienen, bijvoorbeeld via een (web)applicatie op een tablet of smartphone. Dan kunt u de airconditioner alvast aanzetten voor u thuis bent of deze bedienen vanuit een andere ruimte dan die waar het binnendeel hangt.
Elke installatie wordt standaard met een bepaalde bediening geleverd. In een huiselijke omgeving is de airconditioner meestal voorzien van een infrarood bediening, in een zakelijke omgeving (kantoor, winkel, horeca) wordt vaker een bedrade wandbediening gebruikt. Met de afstandsbediening kan uiteraard de temperatuur worden ingesteld maar ook zaken als filtergebruik, extra functies en uitblaaspatroon kunnen met de bediening geregeld worden..

INSTALLATEUR VAN VOLGENDE TYPES AIRCO – WARMTEPOMPSYSTEMEN
Split airconditioning
Bestaande uit twee verschillende delen: het binnendeel en het buitendeel, aan elkaar verbonden middels leidingwerk. Daarom wordt een airconditioner ook wel een split airco genoemd.
Multi-splitsysteem
Indien er sprake is van meerdere ruimten wordt een multi-splitsysteem toegepast. Dan wordt er ook één buitendeel geplaatst maar hier kunnen meerdere, zelfs verschillende binnendelen aan worden gekoppeld (maximaal 5). Deze binnendelen kunnen los van elkaar functioneren en worden ook individueel bediend. Omdat binnen deze installatie verschillende binnendelen gecombineerd kunnen worden kan een wandmodel voor de slaapkamer gekozen worden terwijl op zolder een vloermodel wordt toegepast.
VRF systemen
Als airconditioning voor meer dan 5 ruimten nodig is wordt een VRF systeem geplaatst. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dat houdt in dat de hoeveelheid koudemiddel en daarmee de capaciteit binnen het systeem kan variëren. Omdat een VRF systeem toegepast wordt in grote(re) gebouwen waarin meerdere gebruikers en ruimten zijn, moet het systeem voorzien in verschillende koelings- en verwarmingsbehoeften. Een VRF systeem bestaat uit één of meerdere buitendelen in combinatie met meerdere, verschillende binnendelen. Het VRF buitendeel levert het gehele, door alle binnendelen gevraagde vermogen, de binnendelen regelen vervolgens door middel van een eigen zgn. expansieventiel de gevraagde temperatuur in de ruimte.
WARMTEPOMPBOILER
Bovendien kan u bij installateur ALR nv in Beringen (Limburg) terecht voor warmtepompboilers. Deze boiler biedt u een hoger rendement dan eender welke hogerendementsketel en verbruikt tot 65% minder elektriciteit dan een elektrische boiler
Bel of e-mail ons voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte!