top of page

PROFESSIONELE INSTALLATIE VAN OVERDRUKFILTERSYSTEMEN IN REGIO LIMBURG

Overdrukfiltersystemen voor gezonde, gefilterde lucht

Op de werkvloer primeert veiligheid. Daar kan een overdrukfiltersysteem een belangrijke rol in spelen. Dit type filtersysteem wordt voornamelijk gebruikt bij grondverzetwerkzaamheden op vervuilde bodems waar de verontreinigde omgevingslucht een gevaar kan betekenen voor de gezondheid van de machinist. Met een overdrukfiltersysteem wordt de luchtdruk in de cabine hoger gemaakt dan de buitenlucht, waardoor de verontreinigde lucht niet binnenstroomt. Dit terwijl de filters ervoor zorgen dat er gefilterde lucht de cabine binnenkomt. 

overdrukfiltersysteem Paal

Eigen serie van overdrukfiltersystemen

Bij ALR hebben we doorheen de jaren veel expertise en knowhow opgebouwd inzake overdrukfiltersystemen. Daarom hebben we zelf een serie overdrukfiltersystemen ontwikkeld die voldoen aan de hoogste kwaliteitsvereisten. Onze filters kunnen worden uitgebreid volgens uw wensen en zijn eenvoudig in gebruik. We helpen u graag met de keuze omtrent de te kiezen overdrukfiltersysteem en komen deze voor u plaatsen. 

Overdrukfilters en overdrukfiltersystemen

Grondverzetwerkzaamheden op vervuilde bodems kunnen ernstige gevaren voor de gezondheid van de machinist inhouden.
Eén van de manieren om de machinist te beschermen tegen verontreinigde omgevingslucht is het in de cabine toevoeren van gefilterde lucht, onder een lichte overdruk. Hierbij is de luchtdruk in de cabine constant hoger dan in de buitenlucht, deze overdruk belet het binnenstromen van verontreinigde lucht, de overdrukfilters zorgen voor zuivere ademlucht. Overdrukfiltersystemen zorgen dus voor gefilterde lucht onder een geringe overdruk

overdrukfilter Beringen

De werking van een overdrukfiltersysteem

Bij een overdrukfiltersysteem wordt de ademlucht van de operator, eerst door een geschikt filterpakket gevoerd, hierna wordt deze schone lucht, onder een lichte overdruk naar de cabine gebracht.

Eigen serie RVS overdruksystemen

Door jarenlange ervaring op het gebied van overdrukfilters ontwikkelde ALR nv een eigen serie heavy-duty RVS overdrukfilters en overdrukfiltersystemen. Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat, werd er standaard voor het hoogwaardige RVS-304 gekozen, omdat dit materiaal uitermate geschikt is om te gebruiken in elke vervuilde omgeving en onder alle omstandigheden.

In samenwerking met onze signaleringssystemen voldoen deze systemen aan de hoogste kwaliteitsnormen, CE-machinerichtlijnen en voorwaarden ARBO-wetgeving, zoals zijn opgenomen in de publicatie CROW 132 en NEN 4444.

Behuizing is gemaakt van RVS 304

Ventilatorruimte gescheiden van filtercompartiment en met deksel afgesloten​​

Deksel eenvoudig te openen d.m.v. RVS snelsluitingen

Geschikt voor stoffilters van EU-5 klasse P1 t/m EU-13 klasse P3

Standaard voorzien van poedercoating RAL 9001

​​Standaard met RVS snelwisselframe en RVS snelsluitingen

Leverbaar in 12 en 24 volt, d.m.v. trafo is 220 volt ook mogelijk

Filters zijn eenvoudig, snel en zonder gereedschap te wisselen

Geschikt voor actief koolfilters type A/B/E/K/Hg of combinaties

Kan volledig uitgebreid worden met diverse accessoires en signaleringssystemen

Overdrukfilters: Onze modellen

Overdrukfilter ALR V3 prijzen

ALR-V3

Kast volledig in roestvrij staal, gestroomlijnde polyester kap. Vernieuwde vormgeving en speciaal ontwikkeld voor dakmontage en met luchtafvoer achteraan, universeel inzetbaar en te leveren met alle denkbare filtercombinaties. Voor machines die regelmatig in vervuilingen aan het werk worden gezet. 
Door de compacte bouw veel gebruikt op vrachtwagens, grondverzetmachines en wegenbouwmaterieel.
De overdrukfilters kunnen snel en eenvoudig, zonder gereedschap, vervangen worden. 

 • Afmetingen : 700 x 740 x 230mm

 • Filtercompartiment : 595 x 395 x 150 mm 

 • Maximaal gewicht : 49 Kg

Overdrukfilter ALR V4 prijzen

ALR-V4

Kast volledig in roestvrij staal. Veel toegepast op graafmachines, wielladers en dumpers, universeel inzetbaar en te leveren met alle denkbare filtercombinaties. Door de uitgekiende vormgeving uitermate geschikt om op het spatbord te worden gemonteerd. Deze V4 wordt standaard geleverd op een snelwisselframe uit roestvrij staal. Ook voor machines die regelmatig in zware vervuilingen aan het werk worden gezet. De filters kunnen snel en eenvoudig, zonder gereedschap, vervangen worden.

 • Afmetingen : 950 x 415 x 400mm

 • Filtercompartiment : 595 x 395 x 250 mm 

 • Maximaal gewicht : 63 Kg

Overdrukfilter ALR V5

ALR-V5

Speciaal ontwikkeld voor montage op machines waar de plaatsingsruimte beperkt is. Deze kast is zo compact mogelijk uitgevoerd. Een veel gebruikt model op graafmachines, wielladers, minigravers.
Hoogte van het filtercompartiment is 160 mm, zodat een degelijke filtercapaciteit kan geplaatst worden.
De filters kunnen snel en eenvoudig, zonder gereedschap, vervangen worden.

Deze volledig roestvrijstalen V5 wordt standaard geleverd op een roestvrijstalen snelwisselframe. 

 • Afmetingen : 750 x 515 x 265mm

 • Filtercompartiment : 495 x 395 x 160 mm 

 • Maximaal gewicht : 52 Kg

Overdrukfilters ALR V6

ALR-V6

Kast volledig in roestvrij staal en standaard geleverd op een roestvrijstalen wisselframe.
Door de compacte bouw veel gebruikt op graafmachines, wielladers, minikranen, wegenbouwmaterieel. Geschikt voor machines die regelmatig in vervuilingen aanwezig zijn.

De filters kunnen snel en eenvoudig, zonder gereedschap, vervangen worden. 

 • Afmetingen : 950 x 615 x 265mm

 • Filtercompartiment : 595 x 595 x 160 mm 

 • Maximaal gewicht : 62 Kg

Overdrukfilter ALR V7 prijzen

ALR-V7

Kast volledig in roestvrij staal. Het meest gebruikte model op graafmachines, universeel inzetbaar en te leveren met alle denkbare filtercombinaties. Deze kast wordt standaard geleverd op een roestvrij staal snelwisselframe.
Voor machines die regelmatig in zware vervuilingen aan het werk worden gezet. Inzetbaar in uiteenlopende werkomstandigheden.

De filters kunnen snel en eenvoudig, zonder gereedschap, vervangen worden. 

 • Afmetingen : 950 x 615 x 400mm

 • Filtercompartiment : 595 x 595 x 250 mm 

 • Maximaal gewicht : 77 Kg

overdrukfiltersysteem Beringen

Meetapparatuur / Controlesysteem

ALR-CCU

Met de CCU wordt de overdruk in de cabine niet alleen gemeten maar ook geregeld. Wanneer de gemeten druk buiten de voorgeschreven normwaarden komt en de regeling dit meer kan corrigeren komt hiervan een melding op het scherm en klinkt er een akoestisch alarm.
Ook wanneer er geen filters geïnstalleerd zijn zal een waarschuwing volgen.
Optioneel zijn er luchtkwaliteitssensoren voor het meten van diverse stoffen leverbaar. Deze zijn op de CCU aan te sluiten. Indien de ingestelde waarde overschreden wordt komt dit op het scherm en klinkt er een alarm.
Een onmisbaar accessoire wanneer er met schadelijke of gevaarlijke stoffen moet gewerkt worden.

 • Afmetingen : 145 mm x 95 mm x 49 mm.

overdrukfilter Paal

Overdrukfilters

De meest toegepaste filters zijn stoffilters en actieve koolstoffilters, elk met hun eigen filterbereik en specifiek toepassingsgebied.

Ventox Overdrukfilters

Stoffilters

Werken ongeveer zoals een zeef, de stofdeeltjes worden in de structuur van de filter opgevangen en blijven als zelfstandige stof in de filter. Afhankelijk van de grootte van de te verwachten stofdeeltjes zal een fijner dan wel grover filter nodig zijn. Stoffilters zullen na verloop van tijd mechanisch slijten en/of beschadigen, dit door bijvoorbeeld constante trillingen en veroudering van het filtermateriaal. Het periodiek vernieuwen van de stoffilters is daarom noodzakelijk.

Stoffilter F5(P1)

Deze categorie filters vangt tot ≥40% van de zichtbare zwevende deeltjes en 100% van alle zichtbare niet zwevende deeltjes. Wordt meestal gebruikt als voorfilter

Fijnstoffilter F9(P2)

Deze categorie filters vangt tot ≥95% van de onzichtbare zwevende deeltjes, 100% van de zichtbare zwevende deeltjes en 100% van alle zichtbare niet zwevende deeltjes. Wordt meestal gebruik bij niet giftig stof

Absoluutfilter H13(P3)

Deze categorie filters vangt ≥99,95% van de onzichtbare zwevende deeltjes, 100% van de zichtbare zwevende deeltjes en 100% van alle zichtbare niet zwevende deeltjes. Noodzakelijk bij giftig stof (bvb asbest)

Actieve koolstoffilters

Werken min of meer als een magneet en binden chemische verontreiniging op moleculaire wijze aan de actieve koolstof.
Deze gasfilters worden specifiek geoptimaliseerd voor de gassen die ze moeten filteren, ze bestaan voor vele stoffen en worden aangeduid met de CEN letters : A, B, E, K, Hg, R of combinaties hiervan.

Type A-koolstoffilters zijn in principe geschikt voor alle aromatische koolwaterstoffen en PAK’s. (Polycyclische aromatische koolwaterstoffen). Voor afwijkende verontreinigingen zoals kwik of zuren kunnen filters geproduceerd worden volgens de ABEK-gassenreeks. Actieve koolstoffilters zullen ook na verloop van tijd verzadigd geraken, dit is te merken aan bijvoorbeeld geursporen in de cabine, het filter neemt niets meer op.

Bent u op zoek naar een goed werkend overdrukfiltersysteem?
Neem contact met ons op voor een offerte. 

bottom of page