top of page

SYSTEMEN VOOR TRANSPORTKOELING IN REGIO LIMBURG

Koel houden van lading

Sommige bedrijven vervoeren dagelijks temperatuurgevoelige goederen van punt A naar punt B. Misschien goed te doen in de wintermaanden, maar wat tijdens de zomer? Voor het transport van producten zoals voedsel, medicijnen of bloemen moet uw bestelwagen of bedrijfsvoertuig uitgerust zijn met een koelgroep of koelsysteem. Met een koelsysteem kunt u de temperatuur in de vrachtruimte reguleren waardoor uw kwetsbare goederen lang vers blijven tijdens het transport ervan en dus perfect kunnen worden afgeleverd. ALR in Beringen is gespecialiseerd in het plaatsen van aircosystemen en koelsystemen gericht op gekoeld transport.

transportkoeling Paal

Koelgroep voor uw bestelwagen

Het vervoeren van vers-, farmaceutische of bevroren producten doet u het best met een koelauto. Bij ALR bouwen we al decennialang bestelauto’s om tot koelwagens. Daarvoor komt vrijwel elk type bestelwagen in aanmerking. Van een Mercedes Benz Vito of Sprinter tot Renault Traffic of een Ford Transit. Mede dankzij onze op maat gemaakte isolatiepakketten kunnen we de beste oplossingen bieden aan bedrijven die hun wagens willen laten ombouwen met een koelgroep. Ons team helpt graag meedenken aan de juiste oplossing voor uw bedrijf. 

koelwagen Beringen

Inbouw van koeling voor medicijnenvervoer

Voor het vervoer van medicijnen is aangepast transport nodig. Heel wat medicijnen moeten worden bewaard op een bepaalde gekoelde temperatuur. In een omgeving waar het te warm of te koud is, kunnen ze hun werking verliezen en onbruikbaar worden. Daarom laat u het best het voertuig waarmee de medicijnen worden getransporteerd ombouwen. ALR is een bedrijf in Beringen dat gespecialiseerd is in het plaatsen van airco- en koelsystemen in voertuigen. Dankzij onze decennialange ervaring in de sector zijn we ook de ideale partner voor gespecialiseerde klussen, zoals het ombouwen van bestelwagens voor medicijnenvervoer.

transportkoeling Beringen

Bestelwagen met inbouw koeling

Bij ALR werken we met oplossingen op maat; op maat van het type bestelwagen dat u in bezit heeft, op maat van de noden van uw bedrijf en op maat van uw wensen. Wat betreft inbouw koeling voor bestelwagens hebben we zowel isolatiepakketten voor een volledige isolatie van de laadruimte als thermoboxen waarbij u slechts een gedeelte van uw laadruimte gebruikt voor de koeling van medicijnen.

Transportkoeling & Isolatie: totaalpakket voor uw bedrijfsvoertuig of bestelwagen

De werking van een transportkoeling is grotendeels gelijk aan de werking van een airco. Enkel de uitvoering van bepaalde onderdelen is afwijkend.
Het inbouwen van transportkoeling worden meestal ingezet om temperatuurgevoelige of bederfelijke goederen te transporteren. Zoals bv voedingsmiddelen, bloemen, medicijnen enz.

Transportkoelingen inbouwen wordt dan ook dikwijls op bestelwagens toegepast. ALR nv in Beringen (Limburg) heeft een uitgebreid gamma compressorsteunen en enkele merken van transportkoelingen (Carrier, Hwasung Thermo,…), hierdoor kunnen wij, in een groot aantal bedrijfsvoertuigen, een transportkoeling inbouwen.
Wij staan ook in voor de opbouw van Isotherme kasten.

koelwagen Beringen 1

Gekoeld transport

Een koelauto is de ideale manier om uw versproduct van A naar B te vervoeren. Ieder type bestelauto is om te bouwen tot een koelauto. Denk hierbij aan de bestelautomerken: Mercedes Benz Vito en Sprinter, Volkswagen transporter en Crafter, Iveco Daily, Fiat Ducato, Ford Transit, Ford Transit Connect, Renault Traffic en Master, Opel Movano en vele andere type bestelauto's. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen voor onder andere vers-, farmaceutische en bevroren producten. Onze koelwagens vertegenwoordigen oplossingen die zijn ontwikkeld volgens de eisen van onze klanten. Voor ieder type bestelwagen hebben we op maat gemaakte isolatiepakketten beschikbaar.

Koelgroep

Vervoert u voedsel, bloemen, medicijnen of andere temperatuurgevoelige goederen? Dan hebt u een prima transportkoelsysteem nodig. ALR nv in Beringen (Limburg) heeft een uitgebreid gamma aan koelsystemen voor bedrijfsvoertuigen en bestelwagens Want een betrouwbaar transportkoelsysteem is essentieel om ervoor te zorgen dat kwetsbare lading in perfecte conditie wordt afgeleverd.

Isolatie

Wij bij ALR nv in Beringen (Limburg) bieden u een isolatiepakket, klasse FNA, met volgende kenmerken : 

  • Isotherme cel, bestaande uit verschillende modulaire elementen, die in elkaar worden gemonteerd, zonder aanpassingen aan de structuur van de wagen.

  • De isolatie bestaat uit witte sandwich polyester-polyurethaanplaten.

  • Door zijn concept is het onmogelijk dat zich condensatie vormt tussen de isolatie en het koetswerk van het voertuig.

  • De vloer is grijs getint en afgewerkt met een lichte anti-slip. (rijstkorrelmotief)

  • Deurdrempels worden voorzien. 

  • Binnenverlichting en waterafloop worden voorzien..

transportkoeling Limburg 4

Isotherme kasten

Voor bepaalde toepassingen is het niet wenselijk om de volledige laadruimte van de bestelwagen te koelen, maar slechts een gedeelte. Noodzaak aan verschillende temperaturen, nog een gedeelte laadruimte nodig voor niet te climatiseren goederen, enz. Zoals o.a. bedrijven die bereide maaltijden vervoeren, waarbij er zowel warme als koude gerechten kunnen voorkomen.

Hier kunnen onze thermoboxen een oplossing bieden. Deze maatwerk, geïsoleerde kasten worden in de laadruimte gemonteerd en kunnen, al naargelang de behoeften, op verschillende manieren afgewerkt worden. Een of meerdere deuren; een lage kast kan met een werkblad afgewerkt worden; montage aan de achterdeuren of zijdeur, kortom er zijn diverse mogelijkheden.
Deze kasten kunnen van een koeling of verwarming voorzien worden, desgewenst in twee compartimenten, een warm en een koud.
Een bijkomend voordeel is dat deze thermoboxen, grotendeels kunnen worden overgebouwd in een ander voertuig, zodat u niet de volledige isolatiekost moet herinvesteren.

Vanwege de patiëntveiligheid moeten sommige medicijnen op een constante lage temperatuur (tussen de 2 en 8 graden) worden bewaard. Zodra de temperatuur te koud of te warm wordt, verliezen ze immers hun werking.

transportkoeling Limburg4

Meer weten over onze koelsystemen voor gekoeld transport of mogelijkheden van inbouw koeling voor medicijnenvervoer? Stuur ons een bericht. 

bottom of page